Fugtighedscremer

Fugtighedscremer er en meget vigtig del af behandlingen af børneeksem. Jeg må indrømme at der gik (for) lang tid inden jeg fandt ud af hvor central en rolle det har. Hos vores første møde med en hudlæge fik vi ordineret mildison, locoid og en fugtighedscreme med carbamid. Så får vi styr på det, tænkte jeg og gik glad hjem og smurte mit (stakkels) 10 måneder gamle barn ind i cremerne. Han skreg! Underligt tænkte jeg – det er jo hudlægen, der har sagt det og han må da om nogen vide det. Smurte igen med samme resultat. Så gik jeg på apoteket, hvor de sagde at det kunne de da godt forstå, da den med carbamid svier og anbefalede en anden creme til børneeksem. Da jeg smurte ham ind i den, troede jeg seriøst, at han var blevet stukket af en hveps, men da jeg så hvor rød han blev, gik det op for mig, at det igen måtte være cremen. Der besluttede jeg mig for selv at finde en egnet creme, slippe autoritetstroen og den største hjælp fik jeg i facebookgrupper, hvor forældre og patienter deler ud af egne erfaringer.

Herunder vil jeg skrive og linke lidt til cremerne. Vores egne og andres erfaringer. Skriv gerne en kommentar, hvis der er andre gode eller dårlige erfaringer, der skal med.

Læs mere om cremerne og hvor de kan købes ved at trykke på navnet

Aderma er en populær serie til atopisk hud som mange er glade for. Der er desværre også en del, der mener at den svier og ikke kan bruge den. Jeg har oplevet det samme med Elias og vi bruger den derfor ikke. Man kan læse mere om produkterne her og ellers gå på apoteket, hvor de har serien.

Atroprel er en serie til atopisk hud, der b.la. forhandles af Jepsen Healthcare (dem med Dermasilk tøjet). Vi har ikke selv prøvet cremerne og jeg har ikke hørt om nogen der har. Så byd endelig ind, hvis I har erfaringer med cremerne! Vi fik nogle prøver med da vi købte tøjet, så måske opdaterer jeg lidt her.

Avéne har en serie til atopisk hud og vi er blevet meget glade for Avénes fede creme: Avène XeraCalm A.D Balm. Den virker kløestillende og tager også noget at den tørre irriterede hud. Avéne XeraCalm A.D. Cream er en mindre fed creme, men skulle også være god til eksemhud. Til serien findes også en vaskeolie samt en fugtende og beroligende vand. Læs mere på Avénes hjemmeside.

Bioderma har en serie, der er velegnet til atopisk hud. Vi brugte en overgang brugt Atoderm intensive og den var rigtig god, men da det blev vinter var det som om den ikke gav fugt nok. Men det er jo individuelt.

Ceridalcremen er en fedtcreme med 100 % fedt. den er rigtig god til pletvis behandling af eksem. Dog har vi oplevet en tendens til “bumser” ved brug af den.

Dermalog har tre fede cremer, der er gode til den tørre atopiske hud. Dermalog skin cure, babycremen samt fedtcremen.

Faaborg laver flere gode cremer til atopisk hud, herunder Helo cremen, som vi selv er blevet meget glade for.

La Roche-Posey er en serie der er lavet til sart hud, inklusiv atopisk eksem. De har nogle rigtig gode produkter, der hjælper mange.

Locobasecremerne fik jeg anbefalet af lægen, der gav mig nogle prøver på fedtcremen. Vi blev aldrig helt begejstret for fedtcremen, men synes at Locobase repair er god når der er udbud.

Olivias tryllesalve er en fed salve, der er god til tørre pletter og rifter.

Matas har en fedtcreme med højt fedtindhold (70 %)

Warming Basis Creme er en fed creme (85 %), der også bliver brugt meget til atopisk hud. Den bruges også til wet wrap behandlinger.

 Astma-allergi.dk har også en god oversigt over fede cremer her

4 kommentarer til “Fugtighedscremer”

Skriv en kommentar