Behandling af børneeksem

CREMER TIL BEHANDLING AF BØRNEEKSEM

Hvad skal man vælge?

Cremer bliver en stor og vigtig del af dit barns liv med børneeksem. Jeg har valgt at dele cremerne op og på hver af nedenstående sider, kan man læse mere om de forskellige typer. Hvis du har noget at tilføje – cremer, erfaringer og råd, så send mig endelig en mail på eksembarn@gmail.com, så det kan komme med. Lad os blive klogere sammen og hjælpe de nye forældre gennem junglen!

Fugtighedscremer

Solcremer

Behandlingscremer

BADE

Bade eller ikke bade?

Lange varme bade er udtørrende og ikke godt, hvis man har børneeksem. Korte behandlende bade, kan derimod afhjælpe og afkorte et udbrud. Man må gerne tage disse korte bade hver dag (vores læge fortalte os at man ikke skulle gå i bad så ofte, men det har jeg læst mig til flere steder at man sagtens kan). Det vigtigste er at bade i maks 15 min, duppe huden tør og huske at smøre huden godt ind i en god creme LIGE efter badet (inden der er gået 3 minutter). Der er forskellige muligheder. Nogle udføres og anbefales af hospitaler andre kan praktiseres hjemme.

Et kort brusebad eller badekar, lunkent vand og plejende renseprodukter som dem fra La Roche-Posey, Bioderma eller A-derma.

Saltvand:

Saltet puttes i vandet efter at barnet er kommet i, så svier det ikke. Der skal temmelig meget salt til – næsten et kg pr bad. Efter badet skal barnet straks smøres i en god fed creme.

Klorinbade:

Bleech bath – 1/2 til 1 dl klorin til et fyldt badekar. Undgå hovedet og øjnene, brug det ikke mere end 10 min og ikke hver dag. Skulle rense og kløestille. Klor udtørrer så efterfølgende bruges en god fed creme.

Røde bade:

“Røde bade” er et bad med en opløsning af kaliumpermanganat, som farver badevandet rødlilla – deraf navnet. Ligesom tjærebehandling er røde bade en af de behandlinger, der har været brugt i mange år på specialafdelinger for hudsygdomme.

Hibiscrub er et desinfektionsmiddel, der anbefales af nogle læger, hvis der er infektion i eksem.

TØJ

Tøj – gode og dårligere valg

Jeg troede at uld var godt til børn. Det er det så åbenbart ikke til børn med børneeksem, fandt jeg ud af. Spørger man voksne patienter, der der været møllen igennem, hører man dem ofte sige bomuld. Helt rent bomuld er det bedste. Tøj af silke og bambus skulle også være gode til at dæmpe irritation og kløe.

Silketøj og sengetøj kan man købe hos Jepsenhealthcare. Vi bruger en body og bukser med fødder derfra og og er meget glade for det. Det virker lidt kløelindrende når eksemen er slem og forhindrer at der bliver kradset hul i huden. Læs mere om tøjet her og hvorfor almindelig silke ikke egner sig.

Bambus er virkelig godt og min søn elsker det. Eksemhandskerne fra Hardam er uundværlige om natten og i børnehaven og vi bruger dem dagligt. Tøj i bambus er også fantastisk om vinteren som ekstra lag under tøjet eller som nattøj. Specielt når huden er ekstra sart under et udbrud. Steder der sælger bambustøj er blandt andet her og her.

Der findes også nogle ærmer børnene kan have på og skulle mindste irritation (da der er et silkelag), men også undgå at børnene får kradset hul i huden. Du kan læse mere om dem på den engelske hjemmeside.