Avène serien

Historien begynder i en lille landsby i den sydfranske region Languedoc-Rousillion. Avène ligger i et geologisk unikt område og er beskyttet af bjergkæden Cevennerne.

1736: Det siges, at Marquis de Rocozels havde en hest med en hudlidelse. For at hesten ikke skulle smitte de øvrige heste, slap marquis’en den fri. Hesten fandt lindring for sin lidelse ved at rulle sig i og drikke vandet fra kilden i Avène. På den måde blev kildevandets medicinske egenskaber opdaget.

1743: Marquis’en af Rocozels, som ejer området, opfører den første behandlingsspa med termalkildevand.

1826: Avène Termalkildevand anbefales af tidens bedste franske dermatologer, bl.a. dr. Jean-Louis Alibert.

1871: Termalkildevandet eksporteres så langt som til Chicago i USA i forbindelse med behandling af brandsårsofrene for den store brand i 1871.

1874: Avène termalkildevandets omdømme vokser, og kildevandet bliver deklareret “af relevans for offentligheden” af den franske regering.

1975: Mr. Pierre Fabre, som er meget knyttet til sin region, køber området med Avène kilden og udvikler den termale aktivitet i dalen. Der lægges an til produktion af Avène produkter baseret på kildevandets plejende, beroligende og anti-inflammatoriske egenskaber.

1990: Et nyt og moderne hydroterapicenter for folk med hudlidelser som atopisk eksem, psoriasis, brandsår mm. åbner tæt ved de oprindelige bade i Avène. Kildevandet føres direkte fra kildevældet i et sterilt system til både centret og produktionsenheden.

1995: Hydroterapicenteret i Avène moderniseres og udvides. I dag behandles mere end 2500 personer med hudlidelser hvert år i Avène.

Til atopisk dermatitis anbefales følgende produkter:

Læs mere om de enkelte produkter samt hvor de kan købes ved at klikke på navnet

Avène XeraCalm A.D Cleansing Oil

Avène Termalkildevand

XeraCalm A.D

2 kommentarer til “Avène serien”

  1. Pingback: Fugtighedscremer -

Skriv en kommentar