Cremeforbrug og favoritprodukter til børneeksem

Cremeforbrug, ansøgning om støtte til merudgifter og favoritprodukter til børneeksem

Vi har brugt enorme mænger af cremer siden Elias blev født. Og virkelig mange penge! Heldig findes der en ordning, hvor man kan få støtte til merudgifter til kronisk syge børn (herunder børneeksem). Hvis man skal søge, skal man have fat i sin kommune og væbne sig lidt med tålmodighed. Vi søgte i foråret og sagen er ikke lukket endnu. Senest blev vi bedt om en oversigt over forbrug af cremer – receptpligtige samt fugtighedscremer. Receptpligtige er let nok – den kan de printe på apoteket (til 25 kr..!). Fugtighedscremerne står jo ingen steder – så gem kvitteringer, hvis I vil søge! Jeg har heldigvis gemt de fleste siden april og har lavet en oversigt på både receptpligtige og fugtighedscremer.

forbrug

Næsten 6000 kroner på 8 måneder i cremer mm!

Noget der gik op for mig, mens jeg kiggede kvitteringer igennem, var at vi i starten prøvede en del forskellige cremer, men nu er landet på nogen vi køber igen og igen.

Helocremen fra Faaborg til hele kroppen. Købes på apoteket for 154,95 kr (500 ml refill).

Locobase repair til tørre områder og ødelagte hænder. Kan f.eks. købes på apoteket til 164,95 kr (100 ml).

Cerial til tørre områder og svømmehal. Købes på apoteket til 133 kr for 150 ml.

La Roché-Posay vaskegel til bad og håndvask. Kan købes på atoteket, men kan findes billigere på nettet. Sidst jeg købte den, var det på Escentual.com til ca. 140 kr inkl porto.

Olivias tryllesalve (eller lav den selv) til bad. Olivias tryllesalve kan købes i de fleste helsekostbutikker, men også mange steder online.

Lige et tip, der ikke her noget med cremer at gøre: Økologisk-supermarked.dk har et koncept, der hedder stop madspild, hvor de sælger varer med kort udløbsdato billigt eller helt gratis. Man skal minimum købe for 200 kr for at modtage de nedsatte varer, men med en tryllesalve er man jo godt på vej 🙂

Jeg ville selvfølgelig gerne have vidst det for et år siden, men alle er jo forskellige og det virker lidt som om at man skal kastes ud i et creme-cirkus inden man (næsten) lander på benene. Dog er rigtig mange forældre, til børn med eksem, glade for Helo cremen, så hvis I ikke allerede har prøvet den, bør den være den næste. 

Skriv en kommentar