Ansøgning om støtte til merudgifter – væbn dig med tålmodighed..

Det er muligt søge om støtte til at få dækket merudgifter i forbindelse med atopisk eksem. Det hedder paragraf 41 og man kan læse mere om det her. Vi har merudgifter for mellem 500 og 1000 kr om måneden til cremer og tøj og til trods for at vi godt kan få det til at løbe rundt, har vi valgt at søge om tilskud (den er ikke indkomstafhængig).

Måske er det fordi at jeg (heldigvis) aldrig har skullet være i dialog med kommunen eller andre systemer. Måske tror jeg at ting rykker hurtigere end de gør. Måske er jeg bare komplet naiv. Men jeg er virkelig overrasket over, at en så rimelig simpel sag kan trække sådan ud. Altså en sag der kører som: vi søger – kommunen spørger hudlægen om det er rigtigt – hudlæge svarer tilbage – kommunen svarer os. Hvordan kan det tage mere end 6 måneder..? Jeg ved at hudlægen svarede tilbage i juli måned efter at jeg havde rykket kommunen.

Svaret fra kommunen er at sagen kører, men at det har være svært pga. nye systemer. Seriøst..? I en tråd på Facebook spurgte én ind til det samme og her svarede folk alt mellem 4 og 12 måneder. Det er simpelthen ikke fair!

Jeg veksler mellem at føle mig som en forkælet utaknemmelig borger, til at være helt vildt forarget. Noget er i hvert fald stensikkert – hvis du overvejer at søge, så gå i gang! Væbn dig med tålmodighed og sørg for at få en skriftelig bekræftelse af at du har søgt, da det virker med tilbagevirkende kraft. Det fik jeg ikke og det ærgrer jeg mig over!

 

 

En kommentar til “Ansøgning om støtte til merudgifter – væbn dig med tålmodighed..”

Skriv en kommentar