Mere om behandlingsopholdet i Avéne

Det bedste vi nogensinde har gjort for Elias (eksem) og vores familie, var et tre ugers behandlingsophold i Avéne hydroterapicenter i Frankrig i sommer.

Elias hud er forvandlet, og vi har aldrig haft det bedre. Ikke at han ikke stadig har eksem og allergier og får udbrud, det er ikke nogen mirakelkur, men det har givet huden en mindre skrøbelighed og den vender hurtigere tilbage til normal.

I vores mest desperate periode søgte vi i øst og vest for at hjælpe ham. Prøvede kosttilskud, olier, probiotika, Allergikompagniet og hele arsenalet af cremer, som man kan få på Apoteket og i helsekosten. Vi fandt også behandlingen i Avène i vores søgen og overvejede mulighederne for at tage afsted. Men vi havde vores tvivl, da vi ikke kendte nogen eller havde hørt om nogen, der havde havde været der. Vores tvivl blev desværre vendt til, at vi droppede det, efter et oplæg af en professor og hudlæge til et eksemarrangement. Der spurgte jeg direkte til, hvad han kendte til Avène og behandlingen der, og han svarede at en eventuel positiv effekt var en placeboeffekt. Altså at det ikke ville hjælpe. Heldigvis, og som sendt fra himlen, vandt Elias et behandlingsophold. Så var der intet at tabe, og om ikke andet fik vi holdt noget ferie, tænkte vi.

Opholdet var en præmie og vi skal ikke skrive noget positivt om dem som tak. Jer der følger med på bloggen, ved forhåbentlig også, at det heller ikke er stilen her.

Men jeg kan alligevel ikke lade være med at fortælle historien til så mange som overhovedet muligt – i håb om at ramme den desperate familie, der søger råd og overvejer et opholdt i Avéne. Og måske kommer til at spørge en læge om det er en god idé. Lad være med det og spørg os forældre, der har været der i stedet for 🙂

Facebookgruppen her er for både voksne patienter og børn, der har været på et ophold der eller overvejer det. Meld jer ind og spørg folk til råds der. Spørg mig eller prøv at opsøge andre danskere, der har været der.

Elias optræder lige nu i Atopisk Eksemforenings medlemsblad med sin historie samt på Avènes hjemmeside.

Læs, overvej, spørg!

<3

3 kommentarer til “Mere om behandlingsopholdet i Avéne”

Skriv en kommentar