Elias behandling for børneeksem i Avène i Frankrig

Elias behandling i Avène

Vi har nu sagt farvel til Elias far og søster (der var her i de 2 første uger) og har nu fået lidt mere ro på og tid til et længere indlæg om vores ophold her i Avène.

Det er Elias anden behandling og du kan læse om den første gang her og her. Det anbefales at man behandles flere gange og den største effekt opnås efter sigende efter 3 behandlinger. Det er altså også patienter og forældre til børn, der har været i Avène flere gange, der siger det 🙂

Behandlingerne er primært med vand (Avènevand som man også kan købe på sprayflaske hjemme) samt cremerne Avènes XeraCalm Balm og Cicalfate. Vandet kommer direkte fra en indre thermal kilde og behandlerne Elias får er:

20 minutter i badekar

Indpakning af de værst ramte steder i gazebind vædet med vandet (for Elias er det hænder, albueled, fødder, ankler og knæ) i 10 minutter

Lokal spray af hænder i 10 minutter

Brusebad i 5 minutter

I år får han en ny behandling (sidste år var han for lille), nemlig vandmassage i 10 minutter (eller til han selv siger stop, for det kræver lidt tilvænning 🙂

Er det børnevenligt?

Min største bekymring, inden vi tog afsted sidste år, var om det var børnevenligt nok, men det opdagede jeg hurtigt at det var. Der er indrettet et rum med legetøj til børn og under alle behandlingerne (på nær vandmassage..) er der legetøj, de kan lege med. Børnene bader som regel også sammen om formiddagen, så når de sidder i badekar og der er op til 3 andre børn i samme rum, der også bader.

Om det virker?

Ja. Punktum. Jeg er videnskabelig forsker og var meget skeptisk først, men efter sidste års behandling blev jeg overbevist. Ikke med det samme, for det er ikke en mirakelkur, der helbreder og gør, at man tager hjem med et eksemfrit barn. Sidste år så jeg faktisk mest en forværring under behandlingen, men jeg talte med mange forældre til børn, der var der for anden eller tredje gang (så langt fra som USA og Australien), der beroligede mig med at effekten kom senere. Og det gjorde den!

Effekten er langvarig

Vi gik fra at have brugt Protopic morgen og aften på stort set hele Elias krop samt Elocon 2 gange om ugen også på hele kroppen, på nær i ansigtet. Elocon brugte vi 2 gange om ugen, fordi hudlægen sagde, at vi ikke måtte bruge det oftere. Men vi ventede med længsel på, at det blev onsdag eller lørdag, så vi kunne bruge det, og Elias kunne få lidt lindring (og søvn!). I løbet at året, siden sidste års behandling, har vi kun brugt Protopic ved udbrud (der også har været betydelig færre end før) og meget sjældent pletbehandlede vi med Elocon.

Dagene hvor jeg stod og smurte en lille krop ind i en stærk hormoncreme, som var det fugtighedscreme, er ovre.

Vi bruger naturligvis fugtighedscreme 2 gange dagligt og det er Avènes XeraCalm Balm, men den brugte vi også inden vores første ophold, efter anbefaling fra Elias hudlæge. Vi har også stadig nætter, hvor kløen fylder meget, men ikke så meget som tidligere, hvor jeg stort set ikke sov, fordi jeg sad med ham eller når det var allerværst (om sommeren..) gik rundt udenfor med en klapvogn, så han i det mindste fik sovet lidt.

Jeg skal nok skrive lidt mere om det praktiske i et andet indlæg, men ellers kan man finde mere information på deres engelske hjemmeside. I er også altid velkomne til at sende mig en mail på eksembarn@gmail.com

Kram fra Frankrig

En kommentar til “Elias behandling for børneeksem i Avène i Frankrig”

 1. Kære behandler mod eksem
  Jeg har en mand som har psorasis og den eneste creme som hjælper
  ham er Akerat body creme. Desværre sælges denne creme ikke mere i DK
  kan I anbefale en anden creme som ligner denne eller evt. hvor man kan
  købe dne. På forhånd tusind tak for hjælpen.

  Svar

Skriv en kommentar