Behandling i Avéne hydroterapicenter- status efter 2 måneder..

Vi var jo så fantastisk heldige at vinde et 3-ugers ophold i Avénes hydroterapicenter i Frankrig og jeg skylder jer et ordentligt indlæg om det. Jeg har været i tvivl om opholdet hjalp Elias og derfor har jeg ventet lidt med at skrive om det. Og eksem er tricky, det ved de fleste af jer – nogle gange tror man at man har fundet løsningen, men ugen efter ligger man igen sammenkrøllet af frustrationer, tvivl og træthed.

Men jeg tror næsten godt, at jeg tør at skrive nu, at det HAR hjulpet ham. Altså han er hverken kureret eller eksemfri, men han er bedre. Han har sovet mange flere nætter igennem, end han har gjort nogen sinde før. Langt fra alle nætter, men flere!

Under opholdet mødte jeg andre forældre til børn med eksem, og de var der for anden eller tredje gang med deres børn (så langt som fra Australien og USA). Primært fordi de havde set en lille bedring og ikke mindst var begyndt at sove igen om natten. Men virkningen kom først efter nogle uger og aftog igen efter nogle måneder – de fleste sagde efter 7 til 9 måneder. Og derfor kom de tilbage – for at få virkningen igen og søvnen tilbage.

Vi har både under opholdet, men også efterfølgende kæmpet med infektioner – primært på Elias hænder. Og når vi har infektioner, har vi også eksem. Så vi har valgt, sammen med vores hudlæge,  at Elias dagligt skal behandles med Fucidin-hydrocortison (en creme med antibiotika og mild hormoncreme) hver dag.

Inden vi tog til Avéne, blev han behandlet med Protopic 2 gange om dagen – på det meste af kroppen. Vi ventede ofte med længsel på at det blev onsdag eller lørdag, for der måtte vi smøre med Elocon (stærkere hormoncreme). Det blev han også smurt med på det meste af kroppen undtaget i ansigtet, hvor den er for stærk. Selv om cremen hjalp ham og slog eksemen ned, så har jeg aldrig haft det godt med at skulle smøre ham ind i en creme, hvor jeg selv var blevet anbefalet at bruge handsker.

Så hvad vi lavede i Avéne..

Behandlingen i Avéne hydroterapicenter:

Den første dag havde vi en konsultation med en hudlæge (Dr. Paul), der vurderende Elias eksem og lavede en plan for behandlingen. Hun sagde, at det var op til mig, om han fortsat skulle behandles med Protopic og Elocon (faktisk var hun ikke så vild med Elocon). Jeg valgte at stoppe brugen af begge cremer for at se fuld effekt af behandlingen. I stedet brugte jeg Avénes fugtighedscremevaskeolie samt reparationscreme (der i øvrigt er virkelig effektiv!).

avene

Hver dag klokken 10 skulle vi møde op i Avéne hydroterapicenter og Elias skulle have følgende behandlinger:

  • 20 min i badekar med eller uden bobler. Der var en masse legetøj og det var sjovt!

IMG_0298

  • Efterfølgende havde vi lokal behandling af hænderne – hver anden dag spray og hver anden med kompres. begge behandlinger varede 10 min og der var heldigvis også legetøj og bøger til underholdning, for det var lidt sværere at sidde helt stille til det.

Avene

  • Til sidst et bruse- og dampbad i 10 minutter. Der var jeg med inde, så jeg kunne holde ham oppe og undgå at han fik for meget vand i ansigtet.

IMG_0272

  • Som en del af behandlingen skulle han også drikke vand fra Avénekilden – vi kaldte det “løvevand” og så var det ret sejt og ikke noget problem at drikke.

Løvevand

Alt vandet der blev brugt til behandlingerne og til at drikke, var udelukkende vand fra Avénekilden. Efter dagens behandling fik han både reparationscreme og fugtighedscreme på.

IMG_0409

Vi brugte et par timer på behandlingen hver dag og resten af dagen brugte vi på at nyde det fantastiske sted som Avéne også er.

Avene3

Læs mere om Avéne hydroterapicenter her.

En folder til patienter PATIENT GUIDE 2016-GB (kun på engelsk desværre).

Lidt om behandlinger og priser (til eksem anbefales 18 dage) Package Prices GB 2016 V0 (engelsk).

Liste med hudlæger Doctor_s List GB 2016 V0 (engelsk).

Steder man kan bo tæt på Avene accommodation 2016 (engelsk).

Vi taler allerede om at tage tilbage igen næste år – kombinere ferie for familien og behandling til Elias. Jeg kommer derfor til at følge lidt med i hvornår der åbnes for booking af læger (man skal have en aftale med en læge inden man kan bestille ophold) og hvad der er af muligheder for lejligheder og hoteller.

Overvejer I også at tage afsted? Så lad os endelig hjælpe hinanden..

 

3 kommentarer til “Behandling i Avéne hydroterapicenter- status efter 2 måneder..”

Skriv en kommentar