Vi er i Avène..!!

Så er vi endelig i Avéne i Frankrig, hvor Elias skal behandles for eksem i de næste tre uger. Det er det mest fantastiske sted, men vi må se om stedet og behandlingen hænger sammen. Jeg har ingen forventninger, men har hørt at man som regel får et udbrud inden det bliver godt. Vi hænger i og jeg skal nok skrive om behandlingen undervejs.

Vi havde selv undersøgt en del om opholdet sidste år, hvor vi var villige til hvad som helst, for at Elias bare kunne få det lidt bedre. Blev dog skeptiske efter et møde med Atopisk Eksemforening, hvor professor Jørgen Seerup kaldte behandlingen og en mulig effekt for placebo. Vi må se om han får ret. Det jeg dog ved nu, efter at vi er kommet, er at her er mange patienter fra hele verdenen. En del børn, men også mange voksne. De fleste er fra Frankrig, hvilket naturligvis skyldes at der ikke er så langt, men også at den franske sygesikring betaler for deres ophold og det lyder da helt fantastisk i mine ører!

Vores første rigtige dag startede med et besøg hos en hudlæge, der kiggede på ham og vurderede behandlingen. Han fik de cremer vi skal bruge under hele opholdet og så følger hudlægen os en gang om ugen. Hver dag skal han bade i Avéne-vand (dvs vand fra kilden, der menes at helbrede huden og det er også den vand, der bruges i deres cremer). Han er i badekar med bobler, i brusebad og dampbad og til sidst behandles han lokalt med vandet og det er primært hænderne, der får en tur. Cremerne skal bruges 1-2 gange dagligt og derudover skal der drikkes vand fra Avéne-kilden.

Jeg er spændt! 🙂

 

En kommentar til “Vi er i Avène..!!”

Skriv en kommentar