Parabener eller avocado…?

Den gyldne creme..

Det der med at vælge den rigtige creme er jo noget af det eller sværeste, når det kommer til børneeksem. En jungle, hvor der bliver råbt gode, formanende og skræmmende kommentarer efter én, hvis man forsøger sig på Google, Apoteket, Helsekosten eller hvor man ellers jagter den gyldne creme. Jeg skuffer måske nogen nu, men den gyldne creme findes ikke. Måske for den enkelte, men ikke for alle der lider af eksem. Og netop det med den enkelte er så mega vigtigt i det her spil – det der virker for dig eller dit barn, virker måske ikke for en anden.

Jeg har virkelig været igennem mange cremer og nogle af dem har nærmest givet min søn cremetraumer, fordi de gjorde så ondt at få smurt på.

Parabener

Og hvad er vigtigst? at cremen virker og mindsker eksem, udbrud og forfærdenlige nætter? At den ikke rummer en eneste tvivlsom ingrediens som f.eks. parabener. Uha hvor er det blevet en fy ingrediens. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke er så bekymret for dem, men derimod alternativer som MI. Eller infektioner, hvis man ikke kan holde cremerne fri for bakterier uden de konserverende stoffer. Parfume derimod ved jeg ikke hvad, der laver i cremer og specielt ikke cremer til eksemhud.

De naturlige cremer

I min jagt efter den gyldne creme var jeg også omkring “de naturlige cremer og olier”. Kæmpenatlysolien husker jeg bedst som en jeg fedtede rundt med om natten, men søn kløede afsindigt og det hele blev faktisk værre af at få olien på. Kokosolien har vi også brugt med lille effekt og bruger den også i vores fede hjemmelavede efter-bad-creme.

Jeg har aldrig prøvet en avocadocreme, men det er mere en tilfældighed end et bevidst valg. Og havde jeg læst beskrivelsen af den her (uden barske konserveringsmidler…!) for et år siden, havde jeg købt den på stedet.

Allergi

Men hvor smart er det, at smøre mad på huden? Det er er vel det reneste og “kan man spise det, kan man også smøre det på huden uden problemer”. Jeg er ikke enig og det nye sort i forskningsverdenen er netop også relateret til det emne. Nemlig at man kan blive sensibiliseret over huden med et antigen (noget immunsystemet reagerer på) som man ellers ikke ville have mødt. Og hvis man har eksem, er passagen endnu større pga. den ødelagte hud. Hvad med cremer med f.eks. avocado i – kan det sensibiliseres over huden og evt. øge risikoen for krydsallergi med latex? Det er blandt andet hvad, der forskes i for tiden og spørger man forskere, der arbejder med allergi, siger de “smør aldrig mad på huden”. Jeg er bestemt heller ikke ked af, at vi ikke havde så stor succes med at bruge de naturlige cremer og olier. De cremer der har virket bedst for os kan du læse om her.

Download appen Kemilex, så kan du scanne dine produkter for uønsket kemi

Skriv en kommentar