Tomatsovs skiftet ud med “nomatsovs”

Tomatsovs uden tomat

Vi har droppet alt med tomat, da det kan udløse Elias eksem. I starten gjorde det egentlig ikke det store, men vildt nok så begyndte jeg at savne spaghetti med kødsovs lidt. Og lasagne og pizza… Forsøgte at lave det uden tomat, men det er mildt sagt en anelse kedeligt! Så jeg gjorde det, jeg efterhånden er bedst til, nemlig googlede. Og den findes jo – erstatningen for tomatsovs. Og den er faktisk bedre, så hele familien kan være med (min ældste datter på 6 år har slet ikke opdaget det).

Her er opskriften på “nomatsovs”:

 • 6 gulerødder
 • 1 rødbede
 • 1 løg
 • 1/2 squash eller 1 pastinak eller selleri eller hvad man nu har og kan lide
 • Salt, peber og evt andre krydderier. Jeg bruger som regel frisk oregano og/eller basilikum.
 • Koges til det er mørt i lidt vand og blendes

Find flere opskrifter på tomatsovs uden tomat ved at google “nomato sauce”

9 kommentarer til “Tomatsovs skiftet ud med “nomatsovs””

 1. Ups! Bare lige til info…
  Udviser man allergi overfor tomater, er der STOR sandsynlighed for, at man også er allergisk overfor gulerødder. Det er et krydsallergen, som desværre er i samme kategori som tomat. Så pas på….

  Svar
  • Mange tak for indspark!
   Ja og specielt hvis man er birkepollenallergiker, skal man passe på, for det krydser også med tomater og gulerødder. Har man “kun” atopisk dermatitis er man ikke nødvendigvis allergisk overfor tomat (eller gulerødder), men huden bliver lokalt irriteret og det kan udløse en reaktion og udbrud af eksem. Men det er selvfølgelig også forskelligt og individuelt og meget fint at være opmærksom på!

   Svar
 2. Hej jeg er ikke allergisk men har spiserørsbrok så tomater har for meget syre. Vil prøve det her. For kan ikke klare mig uden pizza og spaghetti lol.

  Svar

Skriv en kommentar