Tomatsovs uden tomat

Vi har droppet alt med tomat, da det kan udløse Elias eksem. I starten gjorde det egentlig ikke det store, men vildt nok så begyndte jeg at savne spaghetti med kødsovs lidt. Og lasagne og pizza… Forsøgte at lave det uden tomat, men det er mildt sagt en anelse kedeligt! Så jeg gjorde det, jeg efterhånden er bedst til, nemlig googlede. Og den findes jo – erstatningen for tomatsovs. Og den er faktisk bedre, så hele familien kan være med (min ældste datter på 6 år har slet ikke opdaget det).

Her er opskriften på “nomatsovs”:

  • 6 gulerødder
  • 1 rødbede
  • 1 løg
  • 1/2 squash eller 1 pastinak eller selleri eller hvad man nu har og kan lide
  • Salt, peber og evt andre krydderier. Jeg bruger som regel frisk oregano og/eller basilikum.
  • Koges til det er mørt i lidt vand og blendes

Find flere opskrifter på tomatsovs uden tomat ved at google “nomato sauce”