Opskrift på tomatsovs uden tomat!

Postede godt nok et lignede indlæg i september, men den kan godt tåle at blive gentaget, synes jeg.

Jeg var til et møde for noget tid siden, hvor jeg mødte en sød dreng omkring 8 år, der var sammen med sin far. Sønnen havde tydeligvis atopisk eksem og var hårdt ramt i ansigtet. Vi spiste frokost sammen og samtalen hurtigt til at dreje sig om fødevarer og hvad man må og ikke må og hvor svært det er at finde rundt i.  De havde fået at vide på hospitalet, at sønnen ikke måtte få “røde fødevarer” – jordbær, tomat, rød vingummi osv.

Den var svær, specielt med tomat da det jo indgår i mange af børnenes livretter som spaghetti med kødsovs, lasagne og pizza. Jeg kunne ikke være mere enig og vi havde også en lang (og kedelig) periode med enten ingen af retterne eller ellers kødsovs uden tomat og den er altså svær at få til at smage godt.

Heldigvis fandt jeg en opskrift, på en engelsk hjemmeside, på en tomatsovs uden tomat 🙂 “nomato sauce” eller måske nomatsovs på dansk. Den erstatter tomatsovsen på fineste vis og min meget kræsne 6 årige datter har ikke opdaget udskiftningen. Jeg bruger den i kødsovs til spaghetti og lasagne, men den er også god på pizza.

Læs indlæg og opskrift her

3 kommentarer til “Opskrift på tomatsovs uden tomat!”

Skriv en kommentar