Tomatsuppe uden tomat

Jeg kigger altid lidt ængsteligt på sedlen med ugens menu i børnehaven. Skal de have noget Elias ikke kan tåle som f.eks. kødsovs med tomat eller som i denne her uge tomatsuppe?! Køkkendamen plejer at lave kødsovsen uden tomat og hun sagde også at hun nok skulle lave noget andet end tomatsuppe til ham (ja, vi er meget glade for den børnehave!). Jeg prøver at holde fast i, at han ikke skal behandles anderledes end de andre børn pga. eksemen. Men jeg forventer heller ikke at børnehavens køkkendame tænker det samme og kaster sig over at lave en tomatsuppe uden tomat, der LIGNER almindelig tomatsuppe. Så det gjorde jeg – det lykkedes og det er let! Suppen kan jo også bruges i mange af de andre retter, hvor det er svært at undvære tomat, som lasagne, kødsovs og pizza. Jeg har tidligere lagt en opskrift ud på “nomatsovs” som vi altid bruger nu – mindst en gang om ugen.

Opskrift:

6 gulerødder

2 rødbeder

½ broccoli

Skrælles og koges møre i lidt vand.

Man kan også bruge andre og flere grøntsager hvis man vil. Jeg har prøvet med pastinak, men den kan Elias ikke tåle.

Blend grøntsagerne, smag til med salt og peber.

Tilsæt evt. 1 dl fløde og varm op.

Den smager godt og ligner tomatsuppe på en prik 🙂

 

 

2 kommentarer til “Tomatsuppe uden tomat”

  1. Kender det alt for godt. I vores børnehave er der heldigvis 4-5 børn med allergi. Så der er flere at tage hensyn til. C får en speciel tallerken når de får noget med tomat el lign i.
    Jeg hader det dog også og har altid syntes at de forældre der var sådan: “det må mit barn ikke få-agtige” simpelthen var for meget. Jeg er dog blevet meget klogere !!

    Svar
  2. Det lyder også som en dejlig børnehave! Jeg har også haft det lidt stramt med den slags forældre, men det betyder virkelig meget og jeg er nu også blevet klogere! 😊

    Svar

Skriv en kommentar