Endelig (positivt) svar fra kommunen om støtte til merudgifter

Støtte til merudgifter

Så fik vi endelig (positivt) svar fra kommunen om merudgifter. Det  var jo ikke noget, der var afgørende for vores økonomi, men vi kan da bestemt godt mærke en ekstra udgift på 500-1000 kr om måneden. Det blev nærmest en principsag til sidst –  altså at få et svar fra kommunen. Den sidste måned har vi ringet minimum en gang om ugen for at følge op på sagen. De havde fået nye systemer, manglede svar fra hudlægen (hvilket hudlægen sagde til os ikke var rigtigt), manglede pludselig efter 7 måneder kvitteringer for køb af cremer osv. osv. Men i fredags fik vi svar og kan få dækket vores udgifter til cremer. Receptpligtige og fugtighedscremer. Tøj kan ikke dækkes. Vi havde regnet forbruget til 539 kr om måneden, så rundes der til nærmeste 100, hvilket vil sige at vi får 500 kr om måneden det næste år. Så fint!

Det har været en længere vej og derfor er her lidt råd til jer, der skal til at søge:

  • Gem kvitteringer fra apoteket og hvor I ellers køber cremer allerede nu.
  • Tal med hudlægen om det, inden I søger (det var vores, der opfordrede til at søge) – hvis de ikke vil bakke op om det, får man alligevel afslag.
  • Kontakt kommunens Familieafdeling (Børne- og Ungeområdet) med henblik på at søge servicelovens § 41.
  • Vi fik et skema, der skulle udfyldes og sendes tilbage til kommunen. Det er lidt svært at estimere forbruget, men hellere for meget på end for lidt.
  • Herefter er det lidt ude af dine hænder – kommunen kontakter hudlægen, der skal bekræfte sygdommen og derefter skal sagen behandles.
  • Hav tålmodighed nu og ring engang imellem til sagsbehandleren (her er det en god idé at få noteret navn og direkte nummer tidligt) og forhør dig til sagen – man kan bare spørge pænt, om de har alle ting de skal bruge eller hvor sagen er i forløbet eller om man kan være behjælpelig med noget i forbindelse med hudlægen.
  • Pengene udbetales med tilbagevirkende kraft, så ventetiden er ikke helt spildt.

 

 

Skriv en kommentar