Smører I bakterier på huden…?

Smører I bakterier på huden..? Vi gør… åbenbart.

Vi har I perioder brugt La Roché AP+ cremen til Elias og jeg synes faktisk at den er rigtig god, men den fugter ikke helt nok her om vinteren og der er Helo cremen bedre. I sommer brugte vi den en del og jeg blev mindet om den igen på eksemskolen, hvor vi fik en prøve med hjem af den. Så kiggede jeg lidt nærmere på den og jeg har ikke tidligere lagt mærke i at den er tilsat bakterier. Som en slags probiotika til huden. Jeg er ikke kæmpe fan af brugen af probiotika generelt – det er en længere historie, men jeg synes ikke at der er nok studier, der underbygger at det hjælper på atopisk eksem. Forebygger under graviditeten måske, men det er lidt for sent nu. Men hvad den huden?

Som regel når jeg skal søge på noget nyt, starter jeg i PubMed og der er nogle studier med bakterien og hvordan den virker på atopisk eksem. Tre af artiklerne (af Gueniche) har dog en tilknytning til L’Oréal (og dermed La Roché Posey der sælger cremen) og det gør mig lidt skeptisk. To artikler fra 2014 (den ene en dybdegående kommentar) viser heldigvis uafhængigt af L’Oréal at bakterierne har en effekt på atopisk eksem og det gør mig da lidt interesseret og glad. Artiklerne er ikke de letteste at læse, men hovedpunkterne er, at bakterien Vitreoscilla filiformis, der findes i naturlige varme kilder, har en anti-inflammatorisk effekt på atopisk hud. Bakteriens tilstedeværelse ændrer dele af immunsystemet og dæmper atopisk eksem – i hvert fald i mus.

I en Facebookgruppe (på engelsk) var der en, der postede to blogindlæg med positive resultater ved at bruge probiotisk creme. The Eczema Story og Millies Probiotic Cream Trial er på engelsk, men familien har testet et par cremer (Avene Xeracalm AD og La Roché AP+), men det La Roché PoseyAP+ der har givet de bedste resultater.

Den videnskabelige artikel og kommentaren kan findes her og her. Hvis I ikke har adgang til hele artiklen og gerne vil se den, så send mig en mail så kan jeg sende dem.

La Roché Posey har også selv samlet op på resultaterne her.

Skriv en kommentar