Eksemskole i København i går

Eksemskole i København

Jeg var på eksemskole i går og blev både klogere, forvirret og en lille smule nedtrykt. Mere end jeg var i forvejen. Hvis I ikke allerede har været på eksemskole, så få jer endelig meldt til. Man kan se om der er noget tæt på én her. Det er godt, der er gode informationer og man føler sig ikke så alene om, ikke at kunne finde ud af at få eksem væk. Man finder ud af hvor mange forskellige informationer patienter med børneeksem får, hvor meget det afhænger af læge eller hudlæge og hvor frustrerede andre også er over det! Det er det, der gør mig nedtrykt. Man får også noget generel viden med hjem og en masse lækre vareprøver 🙂

Herunder er lidt af hovedpunkterne jeg fik med hjem:

 • Lægerne ved ikke alt og alle patienter er forskellige.
 • Et bad dagligt kan være godt for nogen, men ikke alle.
 • Fugtighedscremer er vigtige at bruge hver dag til behandling og forebyggelse.
 • Hormoncremer er ikke farlige og der er sjældent bivirkninger.
 • Elidel og Protopic er 2. valg efter hormoncremer (bare ikke lige hos vores hudlæge) og god til områder med tyndt hud (fx ansigtet).
 • Histamin i fødevarer påvirker ikke eksemen.

Det lyder måske lidt mere forvirrende end det i virkeligheden var, men jeg blev bekræftet i, at det allervigtigste er at holde fast i noget man SELV kan se virker. Det tager noget tid, men man bliver sin egen ekspert og den viden skal man holde fast i og ikke lade sig forvirre af…. ja læger.

Er der nogen af jer, der har været på eksemskole? og blev I klogere?

 

 

 

 

 

5 kommentarer til “Eksemskole i København i går”

 1. Blev lidt klogere – eller det følte jeg ihvertfald da det sluttede i går, men på vejen hjem var der bare flere spørgsmål og masser af undren. Specielt undren over en masse myter, som lever i bedste velgående, uden nogen form for videnskabelig evidens…

  Svar
 2. Hej med jer. Til det med, at histamin ikke påvirker eksem. Det er også meget forskelligt. Det gør den hos mig. Hvis jeg spiser æg, nødder eller kommer i kontakt med fisk eller under pollensæson går min hud amok. Men det handler om typen af AD.

  Når det så er sagt, så er jeg vildt glad for at finde sider som denne, hvor folk med eksem kan lære af hinanden.

  Svar

Skriv en kommentar