Mødet med Dr Lio der gav mig gåsehud..

Var der andre, der deltog i mødet med Dr Lio? Han er en fantastisk og dedikeret hudlæge, der arbejder på at finde den bedste og gerne alternative behandling af eksem.

Jeg er meget begejstret for ham og fik helt bogstavelig talt gåsehud, da jeg hørte ham 🙂

IMG_1050

Det handlede meget om Dr Aron Regime behandlingen, da Dr Lio også bruger samme form for behandling, bare i en modificeret udgave.

dr aron

Indledende spørgsmål:

Dr Lio er interesseret i alternative behandlingsformer. Hvad er interessen for forskningen i disse områder og er der noget lovende til brug i eksembehandling?

Dr Lio har været interesseret i alternativ medicin siden han læste medicin og sammen med et par andre studerende, gennemgik en masse forskningsartikler, der primært handlede om helbredende energi. Han bemærkede, at kvaliteten af undersøgelserne adskilte sig fra almindelige medicinske forskningsartikler, og ofte var det firmaer, der publicerede og det gjorde ham interesseret i at studere alternative tilgange, men med mindre bias.

Han er også uddannet akupunktør og lavede selv en lille undersøgelse, der viste, at der er et bestemt akupressurpunkt, der når det stimuleres, kan afhjælpe kløe.

Kan Dr Lio sige lidt om Stafylokokkers rolle i eksem og hudens mikrobiota?

Det er først inden for de seneste år, gået op for os, at Stafylokokker kan forårsage eksem bare ved at være til stede på huden og ikke nødvendigvis ved en infektion. Deltatoksin produceret af Stafylokokker kan give eksem – endda på en sund hud.

Der er også kommet ny forskning omkring klorbade og eksem og hvordan de virker. Oprindeligt mente man, at badene reducerede Stafylokokker på huden, men nye studier viser at det virker anti-inflammatorisk og øger helingen.

Dr Lio hørte om Aron Regime for et par år tilbage fra nogle af sine patienter, der gerne ville prøve behandlingen. Han var skeptisk, da det virkede som en metode, der allerede havde været prøvet. Men han prøvede, og det viste sig at behandlingen havde positiv effekt på sine patienter.

Spørgsmål fra andre deltagere:

Spm: Kan Dr Lio forklare hvad forskellen mellem “modificeret Aron Regime” og ”original Aron Regime” praktiseret af Dr Aron betyder?

Svar: Dr Aron bruger cremen på ubestemt tid på et lavt niveau så længe patienten har brug for det.

Dr Lio bruger en modificeret tilgang til sine patienter, hvor cremen bruges indtil patienten har det bedre og derefter ”on – off” ved eksemudbrud. Eller forsøger at skifte dem til ikke-hormoncremer (som fx Elidel og Protopic) og fugtighedscremer, når eksemen er i ro.

Dr Lio kan ikke lide brugen af hormoncremer over længere tid, men er klar over at det er den eneste mulighed for en gruppe patienter. Han finder også Dr Arons brug af milde hormoncremer over længere tid mere favorabel end orale eller stærke hormoncremer over lang tid.

Spm: Hvad er bekymringerne med Aron Regime og antibiotika resistens?

Svar: Mange af Dr. Lios kollegaer udtrykker bekymring og er ikke begejstrede for Aron Regime af samme grund.

Dr. Lio burger ikke antibiotika på huden over længere tid i sin metode, men bruger dem ”on-off”. Han ser det som en risiko versus fordel og mupirocin er ikke et vigtigt antibiotikum, der bliver brugt til behandling ved systemiske infektioner. Så HVIS der var en risiko for resistensudvikling, ville det ikke betyde noget i behandlingen af andre sygdomme.

Spm: Hvordan virker antibiotikaet i Aron Regime, når det bliver fortyndet?

Svar: Det ved Dr Lio ikke, homeopatisk baggrundseffekt måske. Det er som med meget i Arone Regime behandlingen – behandlingen ser ud til at virke for mange patienter, men vi behøver flere undersøgelser af behandlingen.

Spm: Hvad er bekymringerne omkring længere tids brug af hormoncremer?

Svar: Meget lille bekymring omkring hormoncremer med lav styrk eller fortyndede hormoncremer. Med hormoncremer med højere styrke, kan huden blive tynd og få strækmærker eller potentielt give en systemisk påvirkning, hvis nok absorberes over huden.

Dr. Lio mener, at der er en meget lille risiko med Aron Regime, men foretrækker personligt andre metoder, hvis der ikke er brug for hormoncremer.

Spm: Kan Dr Lio fortælle om forsøget han lavede med behandling af sine patienter med modificeret Aron Regime?

Dr Lio ville teste om Aron Regime metoden virkede og behandlede 116 af sine egne patienter. Patienter havde tidligere gennemgået adskillige konventionelle behandlingsformer uden succes. Forsøget løb over 1 måned og 80 % af patienterne fik en bedring. Forsøget er sendt til publikation nu – dvs. udkommer som en videnskabelig artikel.

Spm. Hvordan behandler Dr Lio TSW (Topical Steroid Withdrawal) patienter?

Svar: Dr Lio tror på at TSW findes, men forstår det ikke helt og kan ikke forudsige hvilke patienter, der er sensitive overfor hormoncremerne. Hvis en patient vil behandles uden hormoncremer, prøver han at finde alternativer og ofte er det alternativer som Elidel og Protopic.

Hans afsluttende bemærkning omkring Global Parents for Eczema Research (GPER) var: “…when you have patients and parents who are motivated and also scientifically-minded, you get the best questions… I thank you… you are doing an awesome job.” 

Man bliver så glad! 🙂

Læs mere om GPER her og på Facebook.

Skriv en kommentar