I svømmehal med atopisk dermatitis

Lægen har sagt til os flere gange, at vi ikke skulle tage Elias med i svømmehallen. Det ville udtørre huden for meget og det er ikke godt når man har børneeksem. Så han har stort set aldrig været i svømmehallen – indtil denne her sommer, hvor jeg blev klogere. Jeg har været rigtig ked af at han ikke kunne komme i svømmehallen – dels fordi børn ofte synes at det er sjovt, men også fordi jeg mener at det er vigtigt at blive kendt med vandet og senere lære at svømme. Jeg har derfor søgt en del om emnet, læst om andres erfaringer og råd fra deres hudlæger og er nu kommet frem til en metode, der virker for os. Så denne her sommer har Elias været i svømmehallen. Flere gange og helt uden problemer. Det kræver lidt mere smøring end normalt, men det er det hele værd!

Vores badekit består af badebukser, creme og blid rens 🙂

foto(5)

Her er hvad vi gør:

  • INDEN badningen smøres kroppen og ansigtet ind i et godt lag Ceridal fedtcreme.
  • Lad være med at have barnet i vandet for længe – 30 minutter virker for os og der har de mindste børn som regel også fået nok.
  • Brug en egnet sæbe/rens efterfølgende – vi bruger La Roche-Poseys, der ikke udtørrer.
  • Efter badet duppes huden fugtig og meget hurtigt (gerne inden 3 minutter) efter smøres Ceridal på hele kroppen og ansigtet igen. Da den er ret fed i det, kan den være svær at få på hele kroppen, når man efterfølgende skal have tøj på. Alternativt, og det har jeg også gjort, bruges Ceridal hvor eksemen kan være værst (her er det hænder, fødder, knæ og kinder) og en anden creme f.eks. Helo cremen på resten af kroppen.

Vi har slet ikke haft problemer med opblussen eksem eller tør hud efterfølgende. Faktisk virker hans hud blødere. Så hvis I har fået samme besked fra jeres læge, så giv det lige en chance med denne her metode.

 

Skriv en kommentar