Vores besøg hos Allergikompagniet

Som jeg skrev i går, besøgte Elias og jeg Allergikompagniet på Nørrebro. Jeg havde inden besøget mailet med behandleren og stifteren Torben Frank Andersen og efter at jeg havde googlet ham (han er som jeg selv biolog og phd), besluttede jeg mig for at prøve det. Jeg tror at der er noget allergi involveret i at udløse eksemen og da vi først har en tid i november på Herlev til en allergiudredning var dette en (alternativ) løsning. Og alternativ skal jeg da lige love for.

Metoden han bruger hedder alfa kinesiologi og går ud på at teste kroppens reaktion på forskellige ting, herunder pollen, fødevarer, mælk og støv (jeg havde selv taget en støvpose med). Måden kroppen testes på, er ved at man sidder med en strakt arm som Torben presser ned på og derefter bliver det man nu skal testes for lagt på kinden lige ved munden, hvor der åbenbart sidder nogle sensitive sanseceller. Elias var for lille til selv at gøre det, så han skulle sidde tæt på mig og så var det min arm og hans kind. Da han havde forklaret mig metoden tænkte jeg virkelig bare “flot – det var så 1000 kr ud af vinduet.. igen..”. Men vi blev og det var virkelig en spøjs oplevelse.

Elias sad stille hos mig og fik lagt forskellige til på kinden. Tomat, gulerod, rosiner, mel, støv osv. Da Torben lagde en pose med mælk i, blev min arm slap. Så underligt! Han lagde så en pose med laktosefri mælk på og der var ingen problemer med at holde armen. Dvs hans konklusion var, at Elias krop ikke kan lide laktose. Man kan åbenbart træne kroppen til at kunne tåle det igen og det gøres ved at lægge en pose med mælk på sansecellerne ved kinden (eller navlen) mens man holder på panden. Og det kan man gøre mens de sover.

Han lagde også en pakke gær på kinden af både Elias og jeg og hver gang blev armen slap, hvilket kan betyde at vi begge har en Candidasvamp i tarmen. Svampen kan lave utætheder i tarmen og lettere sende giftstoffer fra fødevarer ud i blodbanen og derved nå huden. Candidasvampen overføres fra mor til barn under fødslen og det skulle så være mig der har overført den til ham. Svampen, sagde han, kan behandles ved at give nogle dråber af noget der hedder Perfrakehl, der kan købes i helsekosten.

Han lavede også en såkaldt omega-3 test, hvor han trykkede et bestemt sted på Elias hals og der blev min arm slap. Da Elias så fik en kapsel af omega-3 på navlen, blev min arm stærk igen. Deraf konkluderede han at Elias var i omega-3 underskud.

Hmm ja…

Meget skeptisk! Dog gik jeg derfra (en oplevelse rigere ja!) uden en følelse af at være blevet snydt. At man ikke tror på det er en ting, men jeg følte mig ikke overtalt til at købe noget. Der var ikke noget med, at det kunne de behandle ham for hvis vi kom igen 10 gange. Eller at de havde et fantastisk omega-3 produkt vi skulle købe. Han sagde endda at HVIS vi havde behov for at komme igen til en opfølgende samtale skulle vi huske at sige i telefonen at det kun skulle være en halv time, så vi ikke skulle betale fuld pris.

Så alt i alt, mente han at følgende kunne hjælpe på Elias eksem:

 • Bruge laktosefri produkter (og træne kroppen til at kunne tåle det igen)
 • Tilskud af omega-3
 • Et par dråber Perfrakehl hver dag
 • Drikke en masse vand

Det er jo ikke de store ting (i forhold til hvad man ellers kaster sig over..), så det prøver vi altså nu.

Jeg fandt en video med Torben Frank Andersen og én der behandles for støvallergi. Hun virker omtrent ligeså skeptisk som mig 🙂

 

2 kommentarer til “Vores besøg hos Allergikompagniet”

 1. Hej – nu kan jeg ikke se nogen dato på, hvornår dette er skrevet. Men videoen du linker til er fra 2012, så dette er nok skrevet deromkring eller før. Men jeg vil gerne høre hvordan det gik om i fulgte behandlingen og hvordan det gik med symptomerne ? Tak. Venlig hilsen Birgitte

  Svar
 2. Kære Birgitte
  Mange tak for din besked.
  Vi besøgte Allergikompagniet i 2015 og det var en meget fin oplevelse. Dog så vi desværre ikke den store effekt, men vi skulle muligvis have haft flere besøg, for helt at kunne vurdere det.
  Bh Lene

  Svar

Skriv en kommentar