“Kun” atopisk dermatitis..?!

Her kan jeg måske godt komme til at hænge nogen ud, men jeg vover pelsen. Det er i hvert fald ikke ondt ment. En korrespondance jeg havde med to søde forældre på Facebook i går aftes, har virkelig gjort et indtryk. Det handlede ikke om eksem, men en anden sygdom, hvor en dreng havde mange sygedage og moren ikke vidste hvordan hun skulle få tingene til at hænge sammen. Præcis som jeg går og har det her 2 ½ måned inde i mit nye job. Elias har kun haft én hel uge uden eksemdage eller sygedage siden sommerferien og specielt nu jeg arbejder igen, er det virkelig strengt. Derfor overvejer jeg at kaste mig ud i noget paragraf 42 (tabt arbejdsfortjeneste ved pasning af sygt barn) – nu det gik så godt med paragraf 41 🙂

Jeg foreslog derfor moren at undersøge muligheden for at søge det og at det havde jeg også overvejet. En anden bød ind i vores skriveri frem og tilbage og – uden sikkert at mene noget nedladende eller ondt – skrev hun at det troede hun ikke at man kunne få, hvis man “kun” havde atopisk dermatitis. Hun havde ikke kunnet få hjælp til sine syge børn og resonerede selvfølgelig også ud fra det. Men KUN atopisk dermatitis..?! Først blev jeg helt vildt harm og havde et stort behov for at skrive hvor slem sygdommen kan være. Her efterfølgende er jeg kommet til at tænke på, at det jo også er, hvad de fleste tænker. Og hvad jeg selv tænkte inden Elias fik det. Noget eksem, der kan behandles med en creme og efter et par dage er det væk. Det troede jeg seriøst selv! Jeg er blevet klogere, de to mødre på tråden i går blev forhåbentlig lidt klogere og det er egentlig også essensen af denne her blog. At vise andre hvor indgribende atopisk dermatitis kan være i hverdagen for både børnene, men også resten af familien samt at andre med hårdt ramte eksembørn kan se at de ikke er alene.

Skriv en kommentar