Fødselsdag og efterfest for eksem

Elias blev tre år i sidste uge og det er blevet fejret. Af flere omgange og det koster nu. Ja jeg er træt, men det er ok og det er ikke det, jeg mener. Nope fest og ballade koster eksem! Vi ved det jo godt – alt det sjove koster. Også eksem.

Vi havde faktisk skåret ned på mange ting og festerne var helt chokolade- nutella- og kakaofri, der var ikke appelsinjuice, sodavand, jordbær eller tomater, som vi ved kan udløse eksemen. Men alligevel er det eksemen, der fester nu.

Det er synd, men det er desværre virkeligheden for mange eksembørn, der ofte får udbrud efter fødselsdage og andre fester. Vi sørger for at have ekstra ro på nu, laver nogle gode lindrende bade og putter ekstra creme på. Så får vi forhåbentlig snart slået eksemen ned igen.

Hvad kan udløse jeres børns eksem?

4 kommentarer til “Fødselsdag og efterfest for eksem”

 1. Hos os, er det mest det varme fugtige vejr, som er den værste trigger. Men derudover får han tit nældefeber lignende udbrud, som hvis jeg når at smøre med Elidel med det samme inden han får kradset hul, er væk igen dagen efter.
  Vådservietter i ansigtet, tror jeg også er en no go (selvom de er svane og allergimærket). Og savl giver også eksem i ansigtet omkring hagen.
  Men tænker at, medmindre alt er hjemmelavet, så er der så mange E-numre i alt. Mon ikke de kan være en trigger?

  Svar
 2. Jo det kan de helt sikkert godt og min datter får også nældefeber af rødt slik..!

  Jeg kan også godt huske, at savl på hagen har været en trigger hos os, og vi er heller ikke vilde med alt for varmt vejr! 🙂

  Svar
 3. Hej Lene.

  Asger havde fødselsdag i sidste uge. Vi fejrede ham lørdag, med stor familie fest. Søndag morgen, var han rød på øjenlåg og helt ned på kinderne. Så vi kender det godt, her hjemme

  Stort knus til Elias, og tillykke med ham 🙂

  Svar

Skriv en kommentar