Sten til at afhjælpe kløe – lyder det for flippet?

Vi nyder stadig vores ophold i Avéne og har også haft tid til at deltage i et af deres kurser om pleje af huden og om at afhjælpe kløe.

Da der blev fundet en håndfuld sten frem, må jeg indrømme, at jeg tænkte “ok nu står jeg af..”. Men det var faktisk et rigtigt godt råd som jeg har prøvet af på Elias og det ser ud til at virke! Det er ikke, som jeg først troede, at det havde noget med “stenenes kræfter” at gøre, men udelukkende det at de kan blive kolde og at de er lette at holde i hånden. Og kulde kan mindske kløe. Vi har tidligere forsøgt os med køleposer, men de er for voldsomme og han bliver mere irriteret på dem.

Fordi Elias hænder var så medtagede, fik han en sten med, som han kunne prøve. Jeg har haft den i køleskabet og når han virkede irriteret over, at hænderne kløede (specielt når han slappede af), stak jeg ham stenen. Først gad han ikke, men så virkede til, at det rent faktisk hjalp ham og nu holder han den gerne i hånden.

IMG_0510

Man kan jo købe alverdens sten, men det vigtigste er bare at den er glat og rar at holde. I princippet kan man bare gå en tur på stranden og finde nogle “håndvenlige” sten og have dem i køleskabet, så de er kolde og klar til kamp mod kløen.

Et gratis råd – dem er der ikke mange af i denne her eksemverden – så prøv om det ikke også kan hjælpe dit barn!

Skriv en kommentar