Sol, solcreme og eksemudbrud..

Så kommer sommeren… og eksemen…!! Mange oplever heldigvis en bedring om sommeren, men desværre ikke alle. Inkl min søn, der har voldsommere eksemudbrud og nattekløe nu.

Cremejunglen er svær nok at finde rundt i og bliver bare endnu sværere med solcremerne. Vi har indtil nu næsten kunnet undgå solcreme ved at bruge lange ærmer og solhat, men nu hvor sommeren for alvor kommer, går den ikke længere. Jeg har søgt en del på hvad andre har gode erfaringer med – da jeg egentlig synes at jeg lægger nok penge på ubrugelige cremer. Jeg har også kigget efter Astma Allergi Danmarks Blå Krans, der tager særlige hensyn til allergikere. Man undgår f.eks. solfiltreret octocrylene, som nogle har allergi overfor. Og nu prøver vi denne her fra La Roche-Posey. Mener at den kostede omkring 160 kr på apoteket – lidt dyr, men har ikke tjekket om den evt kan købes billigere. Det gør jeg naturligvis, hvis den er god og der skal indkøbes flere 🙂

En anden jeg også har hørt positivt omtalt, i forhold til børneeksem, er Derma Kids SPF 30. Den er lidt billigere og klart den næste på listen jeg vil teste.

Astma-Allergi Danmark har lavet nogle gode råd om valg af solcreme og kan læses her. Forbrugerrådet Tænk Kemi har testet (kigget på indholdsstoffer i) 51 solcremer og den giver et godt overblik over gode og dårlige valg af solcremer.

Husk at kortisoncreme inaktiveres af solen og bør smøres på min. 30 min inden man går ud i solen. Hvis man har behov for ekstra fugtighedscreme, skal det smøres efter solcremen. Smør med kortisoncreme, Elidel eller Protopic efter endt ophold i solen.

Og så er det bare i gang med at nyde sommeren <3

2 kommentarer til “Sol, solcreme og eksemudbrud..”

  1. Pingback: Solcremer -

Skriv en kommentar