Ny behandling til børneeksem er måske på vej..

En ny behandling til børneeksem er måske på vej, skrev Astma-Allergi Danmark i denne her artikel. Jeg har dykket lidt ned i det, og hvis man vil læse mere om det, er der nogle referencer nederst på siden.

“Helt nye biologiske lægemidler til børneeksem bliver netop nu afprøvet i forsøg og er så langt i processen, at de kan være klar som et reelt behandlingsalternativ inden for få år” – Astma-Allergi Danmark

Det handler om en ny generation af behandlinger for moderat til svær eksem, hvor flere patienter forhåbentlig får lindring af kroniske udbrud af sviende, kløende og undertiden invaliderende udslæt, der kommer med sygdommen.

Mindst to nye slags eksemmedicin kan godkendes af den amerikanske Food and Drug Administration i 2017, og en håndfuld mere er ved at blive afprøvet i kliniske forsøg. En salve lavet af Anacor Pharmaceuticals og et lægemiddel, der skal injiceres fra Regeneron Pharmaceuticals og Sanofi er designet til at blokere specifikke proteiner, der forårsager inflammation. Ved at målrette behandlingen mod noget der starter sygdommen, forventer man færre bivirkninger.

De præcise årsager til eksem er ikke fuldt forstået, men de fleste forskere er enige om, at et komplekst samspil mellem genetiske og miljømæssige faktorer forårsager at kroppens betændelsesreaktion overreagerer. Det har længe været kendt, at immunsystemet spiller en rolle i sygdommen, men kun i de sidste fem til ti år har forskere fundet de specifikke molekyler, der er mest aktive.

Salven der produceres af Anacor, kaldes Crisaborole er rettet mod behandling af børn og voksne med mildere eksem. Lægemidlet virker ved at blokere et enzym kaldet PDE-4, som længe har været kendt for at forårsage inflammation. De eneste lægemidler, der blokerer enzymet er piller, der bærer bivirkninger, herunder kvalme og diarré og anses for barsk for patienter med mild sygdom. Anacor har udviklet en behandling, der kan anvendes direkte på huden og fordi det ikke cirkulerer i hele kroppen, undgår man alvorlige bivirkninger. 

Det lyder jo lovende, at der kommer flere ikke-hormoncreme alternativer til. Vi venter i spænding..   

 

Læs mere om:

Generel artikel fra Wall Street Journal

Crisaborole

En film om hvordan PDE4 virker

En af de nye stoffer E6005

En anden af de nye stoffer OPA-16406

Skriv en kommentar