Sommerferien nærmer sig og hvis du mangler inspiration til sommeren ferielæsning, hvor du samtidig kan blive lidt klogere på hud og eksem, har jeg et par anbefalinger her.
Bogen “Glød” er skrevet af hudlæge Christian Grønhøj og kok Morten Fenger, der blander viden om huden med gode opskrifter, der kan have en god effekt på huden. Bogen er inddelt i to dele. I bogens første del kan du læse, hvordan du passer på din hud, og hvorfor kost er den bedste hudpleje, og i bogens anden del er der de lækreste opskrifter, som er rige på både næringsstoffer og smag.
Eksem og gluten
I bogen kan man blandt andet læse, at 30 % af patienterne med børneeksem får problemer med allergi mod fødevarer, som igen kan forværre børneeksemet. Typiske eksempler på den allergi er mælkeprodukter, æg, soja, hvede, visse fisk og skaldyr.
Nogle eksempatienter oplever en bedring af eksemet, hvis de skærer ned eller udelukker gluten fra deres kost. Har du mod på at prøve flere glutenfri opskrifter, kan du finde inspiration hos Teklas køkken, der er en blog med både gode råd og teknikker til glutenfri bagning samt en masse lækre opskrifter.
Hvis du har lyst til at læse andre bøger om eksem, kan jeg også varmt anbefale den fantastisk rørende bog “Atopisk eksem – Et liv med atopisk eksem – erfaringer og strategier” skrevet af en voksen patient.
Jeg har læst bogen lige her i solen i vores kolonihave, hvor vi elsker at være hele sommeren. Har I planer for sommeren?
Bogen kan bl.a. købes på Saxo.dk.
**Reklame** Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver Atopiker.dk kommission, hvis du køber noget. Det har ingen betydning for den pris du skal betale for produktet. Jeg linker kun til foretrukne eller billigste webshops og kun når det giver mening for et indlæg. Når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du Atopiker.dk hjemmesiden**