Hjælp og forvirring i grupper på Facebook

Jeg bød ind på en tråd om eksem i en gruppe for forældre, der ikke er rettet mod eksem, men en fortvivlet mor spurgte alligevel ind til gode råd..

Folk mener det jo godt, og vil gerne hjælpe, men i tråden kunne man allerede efter en time se en af de største vanskeligheder med eksem – nemlig at alle har en holdning til det og den stakkels mor, står nu i en situation, hvor hun enten skal vælge nogle af rådene ud (og hvordan gør man lige det..?) eller gå ”all in”, hvilket ikke kan lade sige gøre.

Jeg gjorde det selv i starten – spurgte ud i en bred (alternativ) gruppe. Mest i desperation over at jeg ikke vidste, hvad jeg skulle stille op med eksemen, men efterfølgende føltes det bare endnu mere håbløst, for hvordan skulle jeg dog kunne efterleve alle de råd. Jeg prøvede nogle enkelte af dem, der gav mest mening for mig, men opdagede meget hurtigt i hele forløbet, at man netop ikke skal spørge ud, men i stedet for holde fast i, hvad der giver mest mening for en selv og sit barn.

Det er nemlig ikke de samme ting, der trigger eksemen og det er ikke de samme cremer, der hjælper. Observerer man noget og gerne vil bekræftes i om andre også har oplevet det samme, er Facebookgrupperne med eksemforældrene virkelig gode.

Råd i tråden efter en time:

Tjek for mælkeallergi

Glutenallergi, sukke eller komælksprodukter (inkl ost og fløde)

Undgå kød

Lev økologisk

Lev vegansk

Pas på fødevarer med histamin (mig)

Fiskeolie hver dag

Hørfrø og kæmpenatlysolie i morgenmaden

Udos choice mælkesyrebakterier

Autoimmun kost

GAPS diæt

Smør med fedt (kokosolie, olivenolie og kæmpenatlysolie)

Smør med mandelolie eller avocadeolie

Melissas citronmelissecreme

Ceridal

Helo creme

Locobase repair (mig)

Parfume i vasketøj

Ikke bad for ofte (bakterier på huden holder immunforsvaret vågent) (..?)

Glycerinsæbe

Klip negle

Kinesiolog

Homøopat

Vacciner (både for og imod holdninger)

Jeg har faktisk fortrudt nu, at jeg også bød ind med råd – det var jo (som alle) velmenende, men hvis jeg fik denne her liste i hånden, ville jeg blive både træt og forvirret! 

En kommentar til “Hjælp og forvirring i grupper på Facebook”

Skriv en kommentar