Dennie-Morgan fold og børneeksem

Vi stiftede bekendtskab med dette fænomen ved Elias første hudlæge. Jeg havde forberedt mig ret godt inden besøget og havde sørget for at Elias havde noget tøj på, der var let at få af, når han nu skulle inspiceres over hele kroppen for eksem. Tænkte jeg. Da vi kom og satte os ned, lænede hudlægen sig tilbage i stolen, lagde armene over kors og sagde “tja jeg behøver ikke at se hans hud, for det er tydeligt på hans øjne, at han har børneeksem”. What! tænkte jeg bare, for jeg havde ikke tænkt over at der var noget specielt ved øjnene.

Jeg måtte hjem og Google lidt og så kunne jeg godt se hvad han mente (ikke at jeg er enig i, at man som hudlæge så ikke behøver at se på huden på kroppen…). Elias havde jo bare altid set sådan ud. Men det hedder Dennie-Morgan fold og ses enten som en eller to folder og varierer i grad efter eksemtilstand. 

 

 

Skriv en kommentar