Arghh nyt udbrud

Da jeg gik i seng i går nød jeg min søns hud. Ja, jeg ved at det lyder underligt, men man er så styret af denne her sygdom og sygdommen styrer ens nattesøvn, så en blød ren og (næsten) eksemfri hud i går aftes fremkaldte nærmest en lykkerus. Jeg nåede endda at tænke at nu var eksem måske helt væk – nu havde vi knækket koden og måske denne her blog var helt overflødig.. Men så skete det, der ofte sker. Ved et tiden blev jeg vækket af en irriteret søn og de kradselyde, jeg er begyndt at hade. En lyd af hud, der kradses til blods.

Så nu er vi der igen – en dag med sår og eksem, en tur på apoteket, bekymringer og tanker. Var det den makrel i tomat? var det fordi han fik fat i søsters appelsinsodavand? Var det den kvarte træstamme jeg sneg mig til at spise? (jeg ammer stadig og han kan dermed påvirkes af det jeg spiser – træstammen spiste jeg dog lige efter en amning og der gik lang tid efter.. men hvor længe bliver sådan en..?). Så nu kommer der flere restriktioner på maden for både ham og jeg, for det er dumt at være i tvivl. Og måske var det slet ikke madrelateret…

 

En kommentar til “Arghh nyt udbrud”

  1. Min lillebror sletir ogse5 veldig med atopisk eksem. Det pe5virker allmenn tilstanden hans veldig og i perioder er han kjempede5rlig. Mens andre deler av e5ret merker han det knapt. Det har ogse5 blitt bedre desto eldre han har blitt. Det var mye verre da han var 5e5r en ne5 som han har fylt 12e5r. Jeg kjenner igjen den adferden du beskriver, da min lillebror til tider er veldig lik. Han har ogse5 flekker/prikker og irritert hud i ansiktet. Mamma og pappa har hatt han med til flere spesialister og fe5tt masse re5d om hvordan det burde gjf8res. Men fordi eksemen arter seg veldig forskjellig fra person til person vil jeg re5de deg til e5 gjf8re slik som de har gjort. Le6re av egne erfaringer og ff8lge det som fungerer best for han. Sol og saltvann fungerer kjempefint pe5 mange. Mens min lillebror blir kjempede5rlig av sola. Han fungerer derfor allerbest midt pe5 vinteren. Men, tenkte allikevel jeg kunne skrive om de produktene han bruker, tilfelle det skulle ve6re til hjelp.I gode perioder smf8rer mamma han med en krem med navnet A-crem. Den er veldig god og nf8ytral krem som ikke svir og som kan brukes pe5 hele kroppen. Den er ogse5 ganske fet og metter derfor godt pe5 tf8rr hud. Badeoljen fra NAF som er nevnt ovenfor har ogse5 ve6rt til god hjelp i perioder, men den har hun ne5 ge5tt bort ifra. Ellers der hvor han er verst bruker mamma ogse5 og smf8re han med cortisone. Dette da bare pe5 de stedene hvor eksemen er ekstra hissig. Jeg vet hun ogse5 har gitt han en flytende veske med noe bedf8vende de nettene han sover de5rligst. Jeg har ikke greit e5 fe5 tak i navnet pe5 det, men det har fungert veldig bra ne5r ingenting annet hjelper. Ellers vasker mamma alt av tf8y med vaskemiddel fra Neutral, og er veldig nf8ye pe5 e5 bruke lite skyllemiddel se5 det ikke skal irritere. Samt vaske alt nytt tf8y ff8r det blir brukt. Pe5 grunn av eksemen har han ogse5 noen kryss-allergier. Er eksemen de5rlig reagerer han pe5 paprika, egg og melk. Ting han te5ler helt fint ne5r eksemen ikke er hissig. Se5 kan jo ve6re en ide og se pe5 sammenhengen der. He5per noe av dette kan ve6re til hjelp.

    Svar

Skriv en kommentar