Børneeksem og bade

Billedet er taget i Avènes behandlingscenter, hvor bade er en stor det af behandlingen (der bades i Avènes termalkildevand).

Jeg har tidligere været omkring emnet om at bade børn med børneeksem og det er også noget, der dukker op igen og igen i de Facebookgrupper jeg følger med i. Det er nok også her, hvor vi fra vores praktiserende læge, fik det dårligste råd.

Hun rådede os til at bade Elias sjældent, da det ville udtørre huden. Det er også rigtigt, hvis man bader for varmt og for længe. Vi fulgte hendes råd og badede Elias så lidt vi kunne, men det virkede modsat på Elias eksem og han endte faktisk med at få en grim infektion og en indlæggelse.

Vi har prøvet mange forskellige udgaver af bade og er nået frem til, at i nogle perioder, når eksemet er i ro, er færre bade faktisk bedst, men når eksemen blusser og der kradses lidt for meget, er et bad hver dag optimalt.

Badet skal være lunkent og kort og der skal smørres en god fed creme på LIGE efter badet og gerne inden huden er helt tør. I badet bruger vi en badeolie fra Avène og som creme er det oftest Faaborg Pharmas Helocreme.

Jeg blev inspireret til at lave et indlæg omkring emnet igen, dels da jeg ser råd i alle retninger, når det kommer til at emnet omkring bade, men også fra en podcast af Global Parents for Eczema Research, hvor emnet tages op.

Medvirkende i podcasten var en læge fra England, der hedder Thomas Mars, der blandt andet studerer hvordan hudens mikroorganismer påvirker udviklingen af allergi og eksem. Hans “take” på det var, at der ikke findes nok forskning på området til at give et konkret svar på, hvor ofte eksempatienter skal bade og at det afhænger af hvor hårdt ramt af eksem man er. Det kan også afhænge af, hvilket klima man bor i eller om man har f.eks. pollenallergi, hvor et bad kan være godt for at fjerne pollen fra håret og huden, så det ikke irriterer yderligere.

Lyt til podcasten her: To bathe or not to bathe, that is the question!

Læs mere om badeolie her: https://www.eau-thermale-avene.dk/kropspleje/problemloesende-kropspleje/xeracalm-ad

og Helocremen her: helo creme – Faaborg Pharma helo creme.

Der er også lidt information om forskellige typer bade her:

Husk at eksem og børn er forskellige, så gør det der virker bedst for jer <3

Byd endelig ind i kommentarfeltet og del jeres bedste råd om bade eller andet der har hjulpet jer, så flere kan få glæde af det.

Skriv en kommentar