Børneeksem og infektioner

Næsten alle atopikere har bakterien Stafylokokker (Staphylococcus aureus) på deres hud. Man siger at man er koloniseret med dem, hvilket betyder bare at de lever på huden. Omkring 20 % folk med en normal hud har Stafylokokker. Der sker ikke noget ved at have den på huden, med mindre der går hul på huden og den derved kan komme ind i kroppen. Og det med hul i huden kan stort set ikke undgås som atopiker med eksem i udbrud. Hvis dit barn får en infektion vil du opleve, at eksemet bliver værre, begynder at væske og klø voldsomt. Måske kommer der gule sårskorper. Bakterierne får huden til at blive rød, varm, hævet og øm.

Lægen undersøger for bakterier ved at stryge en speciel vatpind hen over huden og sende vatpinden til undersøgelse på et laboratorium. På laboratoriet tager det nogle dage at dyrke bakterierne frem. Undersøgelsen afslører også hvilke typer af antibiotika, der dræber bakterien, så lægen kan ordinere den rigtige behandling. Lægen behandler infektionen med antibiotika og eventuelt de såkaldte røde bade.

Jeg har som forsker arbejdet med Stafylokokker som speciale og det er et område jeg kender meget godt til. Hvis du har nogle spørgsmål om bakterien – måske noget du har læst eller hørt, men ikke helt forstod, så send mig endelig en mail på eksembarn@gmail.com og vi kan afklare det på mail eller telefon.

Skriv en kommentar